Home » 10 X kindvriendelijke low budget uitjes in Friesland
Dagje weg Europa Friesland Reistips

10 X kindvriendelijke low budget uitjes in Friesland

10 low budget uitjes in Friesland

Mama wat gaan we doen vandaag?

10x kindvriendelijke low budget uitjes in Friesland. Vaak krijg ik in het weekend te horen: mama wat gaan we vandaag doen?  De meiden zijn er al aangewend geraakt dat we vaak iets leuks ondernemen met elkaar. Wij wonen in Noord- Friesland, vlak bij de Westhoek, hier ligt misschien wel het meest mooie stukje geulenlandschap van het hele waddengebied. Wanneer het eb is kan je hier een lang stuk over het Wad lopen en genieten van een mooie zonsondergang. Bij helder weer heb je zelfs een prachtig uitzicht op de Waddeneilanden Terschelling en Ameland.

Wij vinden het leuk om ook in onze eigen omgeving nieuwe dingen te ontdekken, Friesland meer is dan alleen de Waddenkust en heeft zoveel moois te bieden. Friesland is een prachtige provincie waar je veel leuke kindvriendelijke low budget uitjes kunt vinden.

Wij hebben de 10 leukste low budget uitjes voor jou geselecteerd.

10 X kindvriendelijke LOW BUDGET UITJES in Friesland

1.Blotevoetenpad – Opende

Van dit uitje hebben wij echt genoten, omdat wij alle ingrediënten bij ons hadden die je nodig hebt voor zo’n dag. Het weer was goed, er was modder, en er was water. Wij hebben gewandeld, de meiden renden door de weilanden en ontdekten prachtige klimtoestellen en dit alles op nog geen 40 minuten rijden van Leeuwarden. Hier vindt je het Blotevoeten pad in Opende. Bij aankomst kan je kiezen uit een lange en een korte route: 1,6 km en 3,4 km. De korte route start bij P1. Wij kozen voor de lange route. De meeste klimtoestellen vindt je op de korte route, ook leuk voor de kleinste wandelaars. Je trekt je schoenen en sokken uit en loopt met je blote voeten  door de modder, over gras en door het water. Tip: Neem schone kleding en een hand

doek mee. Een gevulde tas met wat lekkers voor onderweg wordt zo een heerlijke dag voor het hele gezin en nog gratis ook!

Entree: gratis
Parkeren: 
gratis

Bezoek Staatsbosbeheer

Blotevoetenpad

2. Natuur en Cultuur park Vijversburg – Tytsjerk

Ten oosten van leeuwarden ligt Tytsjerk, hier vindt je het park Vijversburg. Natuur en cultuur gaan in dit park in elkaar op. Het park is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Er zijn verschillende gebieden bijgekomen. Waaronder Frijlân, dit is een ontdekkingsgebied voor kinderen. Zij kunnen hier kennis maken met de natuur. Het stuk staat vol prachtige bloemen en planten. Frijlân,is een drassig gebied waar de kinderen heerlijk kunnen spelen en uitgedaagd worden. Je vindt er allerlei speelse elementen, zoals een futuristische boomhut en een waterlabyrint. Een spannend onderdeel waarin kinderen met een vlot op ontdekkingsreis kunnen. Ooievaarsnest is een gebied waar een kunstzinnig landschap is aangelegd ontworpen door de Duitse kunstenaar Tobias Rehberger.De Dwaalster, een weilandpark in de vorm van een dwaalster, met hoge heggen. In deze gebieden kun je de tijd vergeten waardoor je zomaar een hele middag kunt wegdromen in de natuur.

Entree: 2,50

Parkeren: gratis parkeren op de parkeerplaats aan de zuidzijde van het park. De ingang ligt aan de Swarteweisein

Bezoek de Vijversburg

3. Waddenbelevingscentrum de Noordhoren –Holwerd

Onze wadden kust behoord tot het werelderfgoed. Om onze kinderen meer te leren over dit prachtige Waddengebied namen wij hen mee naar het Waddenbelevingscentrum in Holwerd. In een overzichtelijke ruimte staan de dieren die op de Wadden leven opgesteld. In de aquaria zie je zeesterren, krabbetjes en kreeftjes. De verschillende vissoorten zoals bijvoorbeeld zeebaars en platvissen kun je hier ook bekijken.

Op sommige momenten mogen de kinderen de dieren ook voeren. En kunnen zij door een microscoop kijken naar de algen en dieren die leven in het slik en het water, daardoor gaat het Wad voor de kinderen echt leven, en leren zij veel over dit prachtige gebied.

Entree: Kinderen tot 4 jaar gratis, Kinderen vanaf 4 -14 jaar € 2,- ,Volwassenen € 3,50 

Parkeren: Gratis

Bezoek de Noordhoren

4. Afsluitdijk Wadden Centrum – Kornwerderzand

Dit uitje kennen wij nog niet, maar staat zeker op ons to do lijstje!

In het Afsluitdijk Wadden Center vind je een interactieve beleefexpositie. Zo kun je onder andere ontdekken hoe de nieuwe werkzaamheden aan de Afsluitdijk ons in de toekomst zullen beschermen tegen de zeespiegelstijging. Waar wij benieuwd naar zijn is  Aquavista , dit is een bijzondere vliegervaring over het achterland van de Afsluitdijk. In een show van 15 minuten wordt je meengenomen in een prachtige rondvlucht over de regio en beleef je dit avontuur door de ogen van een Gruto.

Entree: Gratis

Aquavista: Kinderen vanaf 4 – 12 jaar krijgen 50% korting en betalen 2,25 ,Kinderen tot 3 jaar – Gratis toegang, Volwassenen, € 4,50

Parkeren: Gratis

Bezoek het Waddencenter

5.  Kinderboerderij -Leeuwarden

Wij gaan regelmatig naar de kinderboerderij in Leeuwarden.

De Kinderboerderij ligt op loopafstand van het centrum van Leeuwarden, waardoor je voor of na je bezoek nog gezellig met je kids kunt shoppen. Het leuke van deze kinderboerderij is dat deze het hele jaar dagelijks geopend is. Zelfs voor de wat oudere kinderen vanaf 6 jaar is er genoeg te beleven. Een grote overzichtelijke speeltuin, met schommels, speeltoestellen en een kabelbaan.

De kinderen kunnen zich hier uren vermaken, terwijl jij op het gezellige terras  van een heerlijk kopje koffie kunt genieten.

Entree: Kinderen € 2,50 ,Volwassenen € 2,75

Parkeren: Gratis

6.  Zwembad it Gryn – Stiens

Onze meiden zijn regelmatig in het zwembad te vinden, omdat ze enorm genieten van water. Een van de weinige buitenzwembaden in Friesland vindt je in Stiens. Ongeveer 10 minuten rijden vanaf Leeuwarden. Op een mooie zomerdag is het heerlijk vertoeven in dit prachtige zwembad. Er zijn 2 warme |buitenbaden met glijbanen en een zonne-en speelweide. Het zwembad heeft ook 3 binnen baden en een glijbaan. Een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Entree: 0 – 3 jaar € 3,- Vanaf 3 jaar € 6,-

Parkeren: Gratis

7. Aqua Zoo – Leeuwarden

Tussen Leeuwarden en Tytsjerk ligt de Groene Ster, hier ligt ook Aqua Zoo.

Minimaal 1 keer per jaar bezoeken wij deze heuse dierentuin. Om door deze dierentuin te lopen is een ware beleving voor het hele gezin. Je loopt door het mooie natuurgebied waar je continu wordt verrast door verschillende dieren. Een van de must do’s in Aqua zoo, stap binnen bij de Ringstaart makis en je wordt omringt door deze nieuwsgierige dieren. Let wel op je spullen!

Bij de entree kan je voor 1,50 extra een speurtocht kopen, kortom zo beleef en ontdek jij met je kinderen het park op een andere manier.

Entree: 0-3 jaar gratis, Aan de kassa € 17,95 een online ticket koop je voor € 15,95

Parkeren: Gratis

Bezoek Aqua Zoo

8. Groene Ster – Leeuwarden

Volgens mijn dochter Lauren (9) een van de leukste uitjes die wij onlangs hebben gedaan.

Op een warme zomer dag is het heerlijk vertoeven in de Groene ster. Een mooie plek om te zwemmen, te genieten van een picknick of wanneer de avond valt een barbecue. Ook is er een kleine snackbar waar je een ijsje of een patatje kunt kopen.

De Groene Ster is een recreatie- natuurgebied, van circa 1000 hectare, gelegen aan de oostzijde van Leeuwarden. In het gebied bevinden zich, verschillende zonneweiden, stranden, waterplassen, bos en wandelpaden. Je kunt parkeren op P1, het eerste strandje is perfect voor kinderen. Zo vindt je op de zonneweide een aantal speeltoestellen, en aan de waterkant een strandje waar de kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen. Voor ons een eenvoudig maar zeer geslaagd dagje uit. Ook dit is 1 van de de 10 leukste low budget uitjes.

Entree: Gratis

Parkeren: Gratis

Bezoek de Groene ster

9. Verkeers en Attractiepark Duinen Zathe – Appelscha

Als klein kind kwam ik al in dit leuke  overzichtelijke attractiepark. Nu bezoek ik dit park met mijn kinderen. De achtbaan met de rups is een waar avontuur, en zo ontzettend leuk om samen met jou kind te beleven. In het park zijn nog meer attracties, zo zijn er verschillende luchtkussens, indoor apenkooi, klim toestellen. Ook is er een verkeerspark waar de kinderen in hun trapauto kunnen racen over de snelweg. Houden zij zich niet aan de regels, dan kan het zijn dat zij worden aangesproken door een “echte”politieagent.

In Duinen Zathe is jouw dagje uit geheel verzorgd door het all inclusive concept. In het restaurant of het mooie buitenterras kunt je hier heerlijk genieten van friet, snacks, soep en broodjes.

Dit attractiepark is een compleet dagje uit waar jij je zeker met je gezin een heerlijke dag kunt vermaken.

Entree: 1 en 2 jarigen € 5 euro, Vanaf 3 jaar € 16,50 aan de kassa. Een online ticket kost € 15,50

Voor rolstoelgebruikers, groepen, kinderfeestjes gelden er andere tarieven.

Parkeren: Gratis

Bezoek Duinen Zathe

10. Doolhof – Bakkeveen

Dit uitje staat voor ons nog in de planning. Dit Doolhofpark heeft drie verschillende doolhoven, waar jij met je kinderen heerlijk doorheen kunt rennen opzoek naar de uitgang. Het vinden van de uitgang is nog spannend, want het schijnt een hele klus te zijn. Naast het Doolhof, kan je zelfs goudzoeken in de goudstroom, en ook is er nog een nostalgische speeltuin waar kinderen de speeltoestellen zelf moeten laten bewegen. Wij nemen een extra setje schone kleren mee voor als de meiden de evenwichtsbalk, het slingertouw en de loopbrug niet helemaal kunt bedwingen en in het water vallen.

Entree: Gratis

Bezoek Doolhof Bakkeveen

# de 10 leukste low budget uitjes

[pvcp_1]

Gerelateerde berichten

Noord- Macedonië – Een low budget vakantie met kinderen

Kaya Otten

Met kinderen op Voorne- Putten kom je tijd te kort

Kaya Otten

Bijzonder Pisa met Kinderen

Kaya Otten

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteren Lees meer