EuropaSpanjeZonvakantiesZuid Europa

Formentera paradijselijk en kindvriendelijk

De talrijke stranden en het azuurblauwe water zijn een waar speel- en zwemparadijs voor de kleintjes

Formentera een kindvriendelijke zonbestemming

Formentera een kindvriendelijke zonbestemming. De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Waar voorgaande jaren de meeste mensen al ruim van te voren hun vakantie hadden gepland, is het nu voor velen nog de vraag, waar gaan wij deze zomer naartoe op vakantie?

Inmiddels krijgen wij dagelijks bericht over landen om ons heen die hun grenzen weer openstellen. zodat zij ons deze zomer weer kunnen ontvangen.

Ben jij nog op zoek naar een heerlijk ontspannen kindvriendelijke zonvakantie, voor jouw gezin? Wellicht is Formentera dan een mooie bestemming voor jou!

Formentera is de bestemming waar je je waant in een paradijs.

Het water is rustig, en heeft een prachtige turquoise kleur.

Spanje is onder de Nederlanders een populair vakantie land. De meest populaire gebieden zijn de costa’s aan het Spaanse vasteland. Maar ook de Spaanse Balearen worden graag door ons nederlanders bezocht. Iedereen kent Ibiza of Mallorca, twee zeer geliefde eilanden met elk een eigen imago. Aan het eiland Formentera wordt minder vaak gedacht. Maar ook dit eiland behoort tot de Balearen. Formentera is met 12.200 inwoners het kleine zusje van het populaire party eiland Ibiza.

Een vakantieoord voor rustzoekende gezinnen

Het eiland Formentera is anders dan Ibiza. Het eiland profileert zich liever als een vakantieoord voor rustzoekende gezinnen. De laatste zorg van ouders hier is hoe hun kroost te vermaken. De talrijke stranden en het azuurblauwe water zijn een waar speel- en zwemparadijs voor de kleintjes. Naast watervertier zijn er talrijke andere activiteiten te ondernemen. Zo kan je heerlijk paardrijden, fietsen en wandelen.

Achter op de scooter

Gezien de geringe afmetingen van het eiland – 83km² – is het een ideale fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 12 fiets- en 20 wandelroutes. Omdat het eiland vlak is, zijn deze routes eveneens geschikt voor kinderen.

Mocht je toch een dagje een auto willen huren. Huur dan een Mehari strandauto, jij en je gezin zullen volop genieten. Het is natuurlijk ook leuk bij papa of mama achterop op een gehuurde scooter.

Ook leuk is een bezoekje aan een vuurtoren waarvan er drie op het eiland te vinden zijn. Een daarvan is Far de la Mola op het meest oostelijke punt van het eiland. De toegang is voor kinderen. Deze vuurtoren lijkt te balanceren op de rand van een klif en biedt een weergaloos uitzicht over de oceaan.

Activiteiten voor kinderen

Verschillende organisaties bieden georganiseerde activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Je kunt denken aan activiteiten als paardrijden, suppen, en het maken van mooie fietstochten. Maar een heus avontuur is natuurlijk om georganiseerd van een klif te springen.

In de haven van La Savina vind je een zeilschool waar je kunt leren windsurfen, kajakken en zeilen en tal van andere watersporten.

Kindvriendelijke stranden

De zee rondom Formentera is vrijwel altijd kalm. Doordat deze geleidelijk afloopt in zee, is het dus zeer geschikt voor kinderen.

Het water is onvoorstelbaar blauw, te danken aan het ‘posidonia oceanica’ fenomeen. Dit is een haag van lange zeegrasplanten, die het water filteren en het de mooie turquoise kleur geeft.

Mooie stranden zijn onder meer Playa de ses Illetes in het westen, Playa de Llevante, Playa Migjorn en Cala Saona.

Duikles voor kinderen

De zee rond het eiland is zo helder dat je er wel tot 50 meter diep kunt kijken. Er zijn verschillende duiklocaties waaronder het Don Pedro wrak op een diepte van zo’n 43 meter. Er zijn ook beginnerscursussen voor kinderen waaronder de PADI-Bubbelmaker vanaf acht jaar.

Wie fotografeert de meeste hagedissen?

Leuk om te weten is dat de hagedis hét embleem en symbool is van Formentera. Hagedissen spotten en fotograferen kan er uitstekend want ze zijn dol op de zon.

De ‘Ibiza muurhagedis’ komt alleen op Formentera en Ibiza voor. Je vindt ze in verschillende kleuren, waaronder prachtige groenblauwe en turquoise exemplaren, afhankelijk van de plek op het eiland.

Formentera een aangename vakantiebestemming

Beste reisseizoen naar Formentera?
Omdat Formentera in de Middellandse Zee ligt heeft het eiland een heerlijk klimaat. De temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden. Hierdoor maakt het tot een aangename vakantiebestemming. Je kunt het eiland dus in elk seizoen goed bezoeken om te genieten van een heerlijke vakantie. Ook de wintermaanden zijn aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag.

Hoe reis je naar Formentera?

Formentera heeft geen luchthaven. Je vliegt naar Ibiza, vandaar uit is het eiland te bereiken met een boot. Je maakt binnen 30 minuten de overtocht naar naar San Francisco, de hoofdstad van Formentera. Deze bootverbinding gaat ongeveer 20x per dag. meer informatie 

Waar overnachten?
Het accommodatie aanbod varieert van kleine en grote hotels. Torenhoge hotels vindt je niet op Formentera. Maar ook vindt je op het eiland pensions, B & B’s, en appartementen. Veel gezinnen kiezen ook voor de vele vakantiewoningen die het eiland telt.

Wanneer je echt van de natuur houdt is het ook een idee om een plattelandshuisje te huren van een particulier. Deze vindt je in verschillende variaties van eenvoudig tot zeer luxe. Dus voor elk wat wils.

Alle accommodaties staan op de Nederlandstalige website

Related posts

Weekendje weg naar Wuppertal met kinderen, een bijzondere bestemming in Nordrhein-Westfalen

Kaya Otten

Zakynthos met kinderen

Kaya Otten

Stedentrip naar Napels met kinderen de leukste tips!

Kaya Otten