Dagje wegNederlandVerblijf in hotelsZuid Holland

Met kinderen op Voorne- Putten kom je tijd te kort

Ontbijt Roompot cape helius

Met kinderen op eiland Voorne-Putten

Wanneer je reist met kinderen op eiland Voorne-Putten kom je tijd te kort. Voorne-Putten behoort tot een van de Zuid Hollandse eilanden. Dit mooie eiland ligt tussen de grote havenstad Rotterdam, en de provincie Zeeland in. Daarnaast ligt Rotterdam op maar slechtst een half uurtje rijden. Ook heeft het eiland tal van contrasten. Zo vindt je hier duinlandschap, watergebieden, uitgestrekte akkers en lange dijken.

Doordat dit eiland zoveel te bieden heeft kom je met kinderen op Voorne-Putten tijd te kort.

Voorne-Putten is een gebied waar je volop activiteiten kunt vinden, die geschikt zijn voor het hele gezin. Het is een gebied waar je kunt veel kunt ondernemen, zoals, genieten van een heerlijke stranddag. Of wandelen door de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft. Ook kent dit eiland een bijzondere geschiedenis, die je terugvindt in de vestingstad Hellevoetsluis. Op Voorne-Putten kun je dagen vermaken en kom je tijd te kort.

Plezier voor het hele gezin

Omdat Voorne-Putten zoveel te bieden heeft kom je tijd te kort om het allemaal in een korte tijd te beleven. zijn jouw kinderen ook zo gek op klimbossen, waterparken en musea?

Wij hebben 5 leuke uitjes geselecteerd die geschikt zijn om met kinderen te ondernemen.

5 x kindvriendelijke uitjes op Voorne-Putten

1.Droogdok Jan Blanken – Hellevoetsluis

Het Droogdok Jan Blanken is gebouwd rond 1800 in Hellevoetsluis.

In het bezoekerscentrum naast het droogdok zijn verschillende maritieme objecten te zien. Ook is er een expositie te zien over het leven en de werken van de architect Jan Blanken. Wanneer je een bezoek brengt kun je onder leiding van een gids een rondleiding door het aquaduct maken. Het bezoekerscentrum en het terrein rondom het droogdok zijn gratis toegankelijk.

Ontdek meer over dit leuke uitje

2. Ramtorenschip de Buffel

Het schip de Buffel is van 1868 tot 1896 in dienst van de Koninklijke Nederlandse Marine actief geweest als ramtorenschip ter verdediging van de Nederlandse kustwateren. Het schip was het eerste, volledig op stoom voortgestuwde schip van de Marine. In 1896 is het schip verbouwd en in gebruik genomen als logement- en opleidingsschip voor marinepersoneel.

Tot 1920 heeft de Buffel in Hellevoetsluis dienst gedaan waarna het schip nog vele thuishavens heeft gekend zoals Vlissingen, Den Helder en Amsterdam. In 1974 heeft de Koninklijke Marine het schip overgedragen aan de gemeente Rotterdam. Het schip is daarna prachtig gerestaureerd en ingericht en heeft tot 2013 als museumschip onderdeel uitgemaakt van het Maritiem Museum.

Sinds oktober 2013 ligt ramtorenschip De Buffel op een prachtige plek aan de Koningskade in de vesting haven van Hellevoetsluis.

Meer informatie?

3. Alpaca World Brielle

In Brielle vindt je een wereld vol Alpaca’s. je vindt deze vriendelijke, nieuwsgierige dieren op de kleinschalige fokkerij, waar zij mogelijkheden bieden om met de alpaca’s te gaan wandelen.

Wil jij ook Brielle ontdekken samen met Alpaca’s?

Tijdens je wandeling met de alpaca’s kom je langs bijzondere plekken in Brielle. Zo kom je de poort die door de Watergeuzen is veroverd om Brielle te bevrijden van de Spanjaarden tegen. Tijdens de wandeling wordt er veel over de alpaca’s verteld en kun je ook erg leuke foto’s maken. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is inclusief een kopje koffie of thee met een Briels Zandtaartje.

Wil jij hier ook naartoe?

4. Natuurspeeltuin Wilde weide Speelbos

Heerlijk spelen in de natuur? in dit leuke speelbos vindt je genoeg, voor urenlang speelplezier.

Wil je weten waar je deze leuke speeltuin kunt vinden?

5. Historyland

Historyland, is in 2020 uitgeroepen tot het leukste uitje van Zuid-Holland!

Voor een leuk en leerzaam uitje ben je bij Historyland aan het juiste adres. Je vindt Historyland In een voormalig gerenoveerde boerderij uit het jaar 1947. Hier is een prachtige historische expositieruimte gerealiseerd. Deze boerderij staat in Hellevoetsluis. ook vindt je rondom de boerderij allerlei bezienswaardigheden. Deze vindt je buiten, hier kun je een wandeling maken langs archeologische opgraafveldjes, de boomgaard of langs straaljagers en helicopters. Ook een bezoek aan de theetuin behoort tot de mogelijkheden.

Er zijn ook regelmatig lezingen. Verder is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Je kunt je bezoek aan Historyland combineren met Adventure Historygolf. Dit is prachtig aangelegde golfbaan met 12 holes met als thema geschiedenis. Het is ook mogelijk om alleen de golfbaan te gebruiken.

vindt hier meer informatie over Historyland

Overnachten op Voorne-Putten met kinderen

overnachten op Voorne-Putten met kinderen doe je bij Roompot.

Omdat je tijd te kort komt op Voorne-Putten, en jij je met je gezin hier dagen kunt vermaken. Kan je hier ook goed overnachten. Wil je jij net zoals wij het echte vakantie gevoel ervaren? Dan is het Roompot Park Cape Helius in Hellevoetsluis een echte aanrader!

Over Cape Helius

Een ideale vakantiebestemming

In de prachtige vestingstad Hellevoetsluis ligt aan het water het Roompot park Cape Helius. Wanneer je Voorne-Putten meerdere dagen wilt bezoeken dan is dit de ideale vakantiebestemming. Hellevoetsluis is een perfect vertrekpunt om te genieten van alle uitjes en activiteiten die het eiland te bieden heeft. Het park Cape Helius heeft een heerlijk restaurant en terras met uitzicht op het strandje en de zee. Je kunt je dag hier goed afsluiten met een heerlijk diner en een goed glas wijn. Maar ook is het mogelijk om te genieten van een goed verzorgd ontbijt.

Cape Helius heeft verschillende soorten vakantiewoningen, maar ook is het mogelijk om net zoals wij deden in het hotel een familiekamer te boeken.

De familiekamers zijn ruim en hebben goede bedden. Voor de kinderen zijn er 2 losse 1 persoons bedden beschikbaar. Altijd fijn om te weten, dat de kinderen niet op een slaapbank hoeven te slapen.

Vanaf het hotel lopen de kinderen eenvoudig het strandje op om heerlijk in de speeltuin te spelen.

Verder vindt je oa nog een minimarkt, jachthaven en zijn er mogelijkheden om een e-bike of e-chopper te huren.

Het park scoort een 8.3! je kunt gratis annuleren binnen 24 uur en achteraf betalen.

nieuwsgierig naar dit leuke park?

Related posts

Ameland met kinderen Wat is er te doen?

Kaya Otten

Stedentrip naar Nice met kinderen

Kaya Otten

Vakantie in zeeland – De mooiste landal vakantieparken aan zee met kinderen

Kaya Otten