EuropaGoede voorbereidingReistips

Overnachtingshotels met familie

overnachtingshotel

Overnachtingshotels

Overnachtingshotels zoeken

“Papa is het nog ver naar ons hotel?”

Dat is een vraag die wij niet zo vaak horen, wanneer wij met eigen vervoer naar onze vakantiebestemming rijden. Een gemiddelde  autorit is 1300km van Minnertsga naar Kroatie, Italie of Zuid Frankrijk. Inmiddels zijn Lauren en Florine gewend aan deze lange autoritten. Wij mogen erg blij zijn met deze twee meiden op de achterbank. Voor een kind kan een autorit al snel te lang duren, maar daarin tegen stappen Lauren en Florine vol goede moed,  met een goed humeur en vol spanning van wat deze vakantie hen gaat brengen in de auto. Het is 08.00 uur s’ochtends, de auto is ingepakt en het avontuur kan voor ons beginnen.

De autoreis naar het 1e overnachtingshotel

Wanneer wij naar onze vakantie bestemming reizen doen wij dit vaak in etappes. Meestal rijden wij op de eerste dag minimaal 700 km, zodat wij  op de plaats van bestemming ook nog kunnen genieten van de stad en of omgeving, de tussenstops die wij maken zijn zo ook een onderdeel van onze reis.  Zo begint de vakantie voor ons echt vanaf het eerste moment dat wij in de auto stappen.

Een goede voorbereiding, boek vooraf een overnachtingshotel

Het belangrijkste van onze reis is dat wij ontspannen aankomen op onze eindbestemming, zodat de vakantie ook meteen kan beginnen bij aankomst. Afhankelijk van onze eindbestemming boeken wij vooraf een overnachtingshotel, een ideale oplossing om na een lange autorit waarbij wij aardig vermoeid zijn lekker uit te kunnen rusten. Voor ons is het belangrijk dat een hotel een aantal goede faciliteiten heeft, waaronder een speelgedeelte voor onze kinderen, dat het hotel familiekamers aanbied, hygiënisch is en dat het niet te duur is. Een overnachtingshotel is immers alleen om te overnachten.

Overnachten in Duitsland of Oostenrijk

Afgelopen jaar boekte ik zelfs twee overnachtingshotels via www.aohostels.com  net zo goed als een hotel, maar dan goedkoper! wij overnachten in Neurenberg, Duitsland en in Graz, Oostenrijk. Een leuke overnachting in een ruime familiekamer en nog low budget ook. De aenohostels liggen vaak midden in een stadscentrum, waar je na een lange rit nog even de stad kunt ontdekken voordat je reis de volgende dag weer verder gaat. Deze aohostels vindt je onder andere langs veel doorreis routes in Duitsland en Oostenrijk.

Zoek van te voren de beste route

Wanneer wij onze auto reis door Europa plannen en daarbij overnachtingshotels met familiekamers zoeken kijk ik ook vaak op de www.anwbrouteplanner.nl wat de snelste route is en wat de reistijd is. Zo krijg ik een goed overzicht van onze reis en kan ik precies berekenen waar wij ongeveer een overnachtingshotel met familiekamer kunnen boeken. Op deze site krijg je alle informatie die je voor je reis nodig hebt. Zoals: Hoeveel Tol moet ik betalen, wat kost een vignet, waar koop ik een vignet, hoeveel benzine/diesel ben ik kwijt. Waar kan ik tanken en waar kan ik een goedkoop hotel met familiekamers boeken.

Boek je hotel vooraf en ga dan op reis

Boek jouw overnachtingshotel met familiekamer voor vertrek en ga ontspannen op reis

Wanneer je met de auto op reis gaat is het handig om te weten hoeveel uren je ongeveer moet rijden om bij je overnachtingshotel aan te komen. Ook voor de Kinderen is het fijn om te weten waar zij aan toe zijn. Helaas kan je niet altijd van te voren inschatten hoelang je daadwerkelijk reist. Wanneer je in het hoogseizoen reist is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wanneer de bekende zwarte zaterdagen zijn. Dit zijn de dagen dat door  heel Europa mensen gelijktijdig met vakantie gaan. Dit zorgt voor kilometers lange files door Europa en met name in Frankrijk. Calculeer hier dan ook extra tijd voor in, of probeer je overnachtingshotel net voor of na de piekplekken te plannen. Nog beter is om buiten de zwarte dagen om te rijden, dit scheelt uren reistijd.

overnachtingshotels

Wil je met jouw gezin uitgerust aan de vakantie beginnen, bereid je auto rit dan goed voor, dit voorkomt onaangename verrassingen. Niks is vervelender dan oververmoeide kinderen op de achterbank. Wij calculeren meestal 2 tot 3 uren extra reistijd in om tijdens de reis extra te kunnen stoppen wat de kinderen ook een welkome afleiding geeft. Een extra ijsje of een leuk spelletje onderweg werkt voor onze meiden perfect. De vraag “Papa is het nog ver” horen wij dan ook zelden.

Waar vindt je nou een leuk overnachtingshotel met familiekamer?

Via verschillende sites kan je goedkope familiekamers vinden. Een tip bel het hotel vooraf en vraag naar hun beste prijs. Zo kan je al snel geld besparen. Kijk op de route welke hotels een gunstige ligging hebben, zodat je de volgende ochtend weer uitgerust je reis verder kunt vervolgen.

Bon voyage!

Meer reistips? bekijk al onze tips te voorbereiding van je reis

Related posts

Alanya met kinderen, ervaringen en reistips

Kaya Otten

Noord- Macedonië – Een low budget vakantie met kinderen

Kaya Otten

10 X kindvriendelijke low budget uitjes in Friesland

Edgar