Home » Portfolio » Duitsland

Duitsland

Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland is een land in Centraal-Europa. Het land grenst in het noorden aan de Oostzee, de Noordzee en Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. De hoofdstad en grootste stad van het land is Berlijn.

Duitsland kent 16 deelstaten. Een voor ons Nederlanders bekende deelstaat is Noordrijn Westfalen. Zo vindt je hier de bekende steden Köln en DÜsseldorf.

Duitsland wordt steeds vaker bezocht door buitenlandse toeristen. De meest populaire gebieden zijn deelstaten Brandenburg, Saksen, Beieren en Mecklenburg-Voorpommern.

Bron: Wikipedia

Toerisme

De Dom van Keulen is de  populairste bezienswaardigheid van Duitsland. Op plaats twee staat slot Neuschwanstein en op plaats drie de Frauenkirche te Dresden.

Nederlanders vormen de grootste groep buitenlandse toeristen. Toeristische plaatsen in Duitsland zijn de grote steden zoals Berlijn, München en Hamburg.

Qua natuurgebieden zijn onder andere het Zwarte Woud, de Eifel, het Midden-Rijndal en de Beierse Alpen erg in trek. Daarnaast heeft Duitsland een aantal populaire attractieparken zoals Europa-Park, Phantasialand, Legoland Deutschland, Heide-Park en Movie Park Germany. Europa-Park is daarbij het een na beste bezochte attractiepark van Europa.

Bron: Wikipedia

 

Duitsland357.121 km²
Inwoners80.159.662
HoofdstadBerlijn
TaalDuits

Meer inspiratie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteren Lees meer