Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa en qua oppervlakte het op twee na grootste Europese land. naar West-Europese begrippen, tamelijk dunbevolkt.

De bevolkingsdichtheid is ongeveer een kwart van die van Nederland. Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen). 

België en Luxemburg (in het noorden). Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten)

Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco (in het zuiden). Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden.

Er is natuurschoon in een afwisselend landschap. Er zijn verschillende klimaten en subklimaten. Frankrijk is een geliefd vakantieland voor de Fransen zelf, en voor veel buitenlandse toeristen. In de Alpen, de Pyreneeën en het Centraal Massief wordt veel geskied.

Diverse natuurgebieden in Frankrijk

In bijna alle departementen zijn er diverse natuurgebieden en regionale natuurparken (parcs naturels régionaux) (Grands Causses, Monts d’Ardèche, Camargue, Armorique, Verdon,…). Er zijn bovendien tien nationale parken. Zo zijn er het nationaal park Les Écrins, Nationaal Park Cevennen, Nationaal park Mercantour & Nationaal park Vanoise.

Het toerisme is een belangrijke economische sector. Bekende toeristenregio’s zijn Normandië en Bretagne in het noorden. Dan heb je nog de Provence en de Côte d’Azur in het zuiden. Ook de Franse Alpen en Dordogne en kastelen van de Loire zijn geliefd bij toeristen. Bekijk de mooiste 5 kindvriendelijke bestemmingen in Zuid Frankrijk.

Bron: Wikipedia

Toerisme in Frankrijk

De populairste bestemmingen waren in 2003 de Eiffeltoren , het Louvre, het Kasteel van Versailles , het Musée d'Orsay , de Arc de Triomphe , Centre Pompidou  en Mont Saint-Michel.

De meest bezochte regio's zijn Île-de-France (Parijs), Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Gastronomie

De Franse keuken is wereldwijd bekend en geliefd en draagt daarmee ook bij aan het zelfbeeld van de Fransen. 

Er zijn diverse streekgerechten. Franse gerechten zijn o.a. bouillabaisse en Cassoulet. De Franse wijn en Franse kazen (wel 400 soorten) zijn wereldwijd erg bekend. 

Bron: Wikipedia

 

 

Frankrijk551.500 km²
Inwoners67,06 Miljoen
HoofdplaatsParijs
TaalFrans

Related Projects