Home » Portfolio » Spanje

Spanje

Spanje is een land in het zuidwesten van Europa, tot Spanje behoren ook de eilandengroep Balearen in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Spaanse exclaves in Noord-Afrika bij het land.

In het noordoosten grenst Spanje aan Frankrijk en Andorra, over de gehele lengte van de Pyreneeën, in het westen aan Portugal, in het zuiden aan de Britse kolonie Gibraltar en via de exclaves Melilla en Ceuta aan Marokko. De hoofdstad van Spanje is Madrid, een stad met meer dan 3 miljoen inwoners gelegen in het midden van het land.

Spanje is een divers land met zeer uiteenlopende culturen, talen, eetgewoonten en klimaten. Het land varieert van de regenachtige vissersdorpen in Galicië tot het nachtleven van Madrid, van de toeristische kusten aan de Middellandse Zee tot het flamencodansen van Andalusië en van het stierenvechten in vele delen van het land tot het moderne Barcelona in Catalonië.

Toerisme

Jaarlijks reizen veel Nederlanders naar het populaire Spanje. Vaak voor een heerlijke zonvakantie aan een van de costa’s. Deze costa’s gelegen in Catalonië behoren tot het meest toeristische deel van Spanje. Maar ook heeft Spanje een aantal zeer populaire steden die graag worden bezocht voor een hippe stedentrip. Deze steden zijn Barcelona, valencia en Malaga.

Spanje is op veel manieren goed te bereiken.

Spanje heeft 105 vliegvelden 33 ook internationale vluchten. De belangrijkste zijn de luchthaven Barajas in Madrid en luchthaven El Prat van Barcelona. Het treinverkeer van Spanje wordt uitgevoerd door RENFE. Er bestaan verbindingen tussen vrijwel alle steden van het land. Omdat de spoorwijdte in Spanje (Iberisch breedspoor) anders is die in de rest van West-Europa, zijn er vooralsnog alleen directe aansluitingen mogelijk op het Franse spoorwegnet via het hogesnelheidsnetwerk. Dit maakt dat er bij de twee reguliere internationale aansluitingen langs de Pyreneeën, bij de grens van trein gewisseld moet worden.

In totaal beschikken acht Spaanse steden over een metro. De grootste zijn de metro van Barcelona en die van Madrid, maar ook Valencia, Palma de Mallorca, Bilbao, San Sebastián, Málaga , Sevilla hebben hun eigen metronetwerk.

De belangrijkste zeehaven van Spanje is de haven van Algeciras aan de Straat van Gibraltar. Andere belangrijke havens zijn die van Valencia, Barcelona en Bilbao.

Bron: wikipedia

Portfolio Demo Title

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place.

It is a paradisematic country, in which roasted parts of sentences fly into your mouth. Even the all-powerful Pointing has no control about the blind texts it is an almost unorthographic life One day however a small line of blind text by the name of Lorem Ipsum decided to leave for the far World of Grammar.

Spanje505.992 km².
Inwoners50.015.792
HoofdplaatsMadrid
TaalSpaans

Meer inspiratie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteren Lees meer