Cruise vakantieEuropaItaliëStedentripsZonvakantiesZuid Europa

Stedentrip naar Napels met kinderen de leukste tips!

Napels

Stedentrip naar Napels met Kinderen?  Wij selecteerden de leukste bezienswaardigheden voor jou in Napels. Bekijk en lees hieronder al onze ervaringen en handige tips voor een bezoek aan Napels.

Napels de stad van pizza

Napels is de stad die onder de voet van de Vesuvius ligt. Maar Napels is ook ook de stad waar de eerste pizza ooit is gemaakt en Napels is de stad waar ooit de bekende stad Pompeï vlakbij lag.

Napels is de derde stad van Italië maar ook de hoofdstad van de regio Campanie. De stad heeft 4,4 miljoen inwoners.

De stad Napels ligt aan zee aan de noordelijke kustlijn van de Golf van Napels, gelegen in de Tyrreense Zee. Tevens is Napels is een havenstad gelegen aan de westkust van Zuid-Italië. Dus een stedentrip combineren met cultuur en strand is mogelijk.

Vanaf de stad heb je een prachtig uitzicht over de in het oosten gelegen de Vulkaan Vesuvius. De stad kent een oude geschiedenis, zo vindt je aan de voet van de Vesuvius de ruïnes van Pompeï en Herculaneum.

Napels behoort tot de meest interessante steden van Europa door zijn interessante geschiedenis en gastronomie.

Leuk weetje

Veel typisch Italiaanse gerechten komen uit Napels, of zijn via Napels bekend geworden. Het gaat hierbij vaak om simpele recepten die toch beroemd zijn geworden waardoor Napels een prominente plek in de Italiaanse keuken inneemt. Napels is de geboorteplaats van de espresso en ook van de pizza.

De bekendste gerechten zijn de Napolitaanse pizza’s zoals de margarita en dee spaghetti Napoletana.

De 5 meest leuke bezienswaardigheden van Napels met Kinderen.

Tijdens onze West Middelandse zee cruise met Norwegian cruise line meerden wij aan in de haven van Napels. Tijdens deze cruise kwamen wij al om 06.00 uur aan en vertrokken toen de zon onderging. Daardoor hadden wij natuurlijk maar 1 dag de tijd om Napels te ontdekken, daarom moesten wij dus keuzes maken in ons dag -programma.

Wil jij meer tips over cruisen met kinderen? lees hier alle tips

Eenmaal van boord werden wij in de haven overspoelt door mensen die allemaal hun leukste uitjes aan ons wilden aanbieden, zo konden wij met een georganiseerde tour naar de Vesuvius of werd ons een tour naar het oude Pompeii aangeboden. Maar ook een boottocht naar Capri behoorde tot de vele mogelijkheden.

Napels op eigen gelegenheid bekijken

Wij kozen ervoor om op eigen gelegenheid te de stad Napels te verkennen. Als eerste kwamen wij tijdens onze wandeling richting het centrum het imposante Castel Nuovo tegen.Castel Nuovo daar kan je niet omheen wanneer je Napels bezoekt.

Het is een imposant fort wat in de haven staat. Dit fort kent een lange geschiedenis. Hou er wel rekening mee dat niet alles in het fort voor publiek geopend is. Ook is het binnen wat verouderd. Het is zeker de moeite waard om het te bekijken maar een hoogtepunt was het voor ons niet. Momenteel kun je alleen online je tickets boeken. Van boven het kasteel heb je een mooi zicht op de ferryhaven.

Vanuit het Castel wilden wij het hogerop zoeken. wij zagen een prachtig gebouw wat over de stad Napels uitkeek. Napels is opgebouwd uit heuvels. Wij zochten uit hoe wij hier konden komen en kwamen uit bij de 4 kabelbanen. Wij namen de kabelbaan van Montesanto.

kabelbaan van Montesanto stedentrip naar Napels

Met de Funicolare di Montesanto kan je verschillende delen van de stad bezoeken. Dit is een leuke en snelle manier om in de verschillende delen te komen. Verwacht je mooie vergezichten, dan kom je bedrogen uit, in de kabelbaan zit je weliswaar de langste tijd in een tunnel maar eenmaal aangekomen in de wijk kom je in een leuke levendige wijk. Deze wijk er zijn gezellige straatjes en marktjes. Hier leer je het “echte”Napels kennen. Wij bezochten in deze wijk Castel Sant’Elmo dit castel kent vanaf 1275 een geschiedenis. Rondom Castel Sant’Elmo kan je fijn rondlopen daarnaast is het is een absolute must om hier het uitzicht over de stad maar ook de Vesuvius te bekijken.

Napels heeft zo veel moois te bieden en dat is niet allemaal in een dag te bezichtigen.

Hier nog een aantal leuke uitjes die jij met je kinderen in Napels zeker niet mag missen. Leuke dingen om te doen tijdens een stedentrip naar Napels.

Willen jouw kinderen ook eens een echt werkende vulkaan zien? Vanuit de stad zijn verschillende excursies en tours te doen die je naar de vulkaan Vesuvius brengen. Een excursie naar deze Vulkaan is een echte belevenis voor jong en oud. Kijk hier voor tours naar de Vesuvius

Onze meiden Lauren en Florine houden van dieren, daarom is een dagje dierentuin voor ons altijd een erg leuk uitje. Napels kent een mooie dierentuin. Deze bevindt zich in Fuorigrotta, net iets buiten het stadscentrum. De dierentuin is 100.000 m2 groot, en heeft 402 dieren. De dierentuin is niet al te groot. Maar daarentegen heeft de dierentuin ook een aantal speeltuinen en dit biedt voor kinderen voldoende vermaak.

Hoe reis je? Stedentrip naar Napels

Zo kan je net zoals wij Napels tijdens een cruise bezoeken. Een echte stedentrip naar Napels. Vaak heb je dan maar 1 dag de tijd om een stad te ontdekken. Wil je Napels en de omgeving langer bezoeken dan vlieg je vanuit Amsterdam in nog geen twee uur naar deze pizza stad in Italië.

Om met je auto Napels te bezoeken raden wij niet meteen aan. Zo nemen de Napolitanen het niet zo nauw met parkeren en kan het dus zomaar zo zijn dat je bij terugkomst je auto met hier en daar een deuk terugvindt.

Of je Napels nou in 1 dag bezoekt of je maakt er meerdere dagen van. Je zult hoe dan ook een geweldige citytrip ervaring hebben in deze stad.

Waar kan je het beste op een camping overnachten in Napels?

Wanneer je op zoek bent naar een camping dan zijn die er in en rondom Napels volop te vinden. Wil je luxe kamperen en een mooie mobilehome huren dan biedt Camping Baia Domizia mooie accommodaties aan. De camping staat in een mooi dennenbos en is direct aan zee gelegen. De camping heeft verschillende zwembaden en een eigen zandstrand van ruim 1km.

Extra reistips voor kids naar Napels

Het centrum is gezellig druk er bevinden zich veel kleine winkeltjes. Hou je kind dus goed in de gaten en laat ze voor je uit lopen. De stoepen zijn smal en niet overal gelijk. Niet elke plek is even handig met een buggy.

Wat zijn nog meer kindvriendelijke stedentrips in Italie?

Related posts

Stedentrip naar Nice met kinderen

Kaya Otten

Genieten in de Toscaanse heuvels

Kaya Otten

10 X kindvriendelijke low budget uitjes in Friesland

Edgar